• Αγάπη είναι αυτό που σου προκαλεί απέραντη και αληθινή ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής σου...Αυτό πού σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κόσμος σου ανήκει!'
  • Aγάπη είναι να βλέπεις στα μάτια κάποιου ολόκληρο τον κόσμο. - Ανώνυμος

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Η ανθρωπιά των κατοίκων της Γαύδου και η μάχη της γιατρού, που έσωσε τον 13χρονο μετανάστη από ανακοπή

     Κοινωνία     

Αφημένοι στην τύχη τους, στην εσχατιά της Ευρώπης, πάνω στο μικρό νησί τους, δεν ξέχασαν ποτέ ότι είναι άνθρωποι. Άνθρωποι με πολλές στερήσεις, που όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να προσφέρουν από το υστέρημά τους, μέσα από την ψυχή τους.

Οι λιγοστοί κάτοικοι της Γαύδου έδωσαν μαθήματα σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες ημέρες. Υποδέχτηκαν και φρόντισαν όπως έπρεπε τους ανθρώπους που ήλθαν από μακριά, τους 160 σχεδόν μετανάστες, ανάμεσά στους οποίους ήταν 40 παιδιά. Άνθρωποι που ήλθαν από τη Σομαλία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ. Δε σκέφτηκαν ποτέ, ούτε στιγμή, ούτε ένας, ότι το θέμα δεν τους αφορά και όσο γρήγορα να φύγει ο "προσωρινός πληθυσμός". Κάπου αλλού, κάποιοι άλλοι, ίσως έκαναν τέτοιες σκέψεις. Άνθρωποι όμως που ζουν με στερήσεις, που διατηρούν την ανθρωπιά τους, δεν θα το έκαναν ποτέ.
Επί 3 ημέρες φρόντισαν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που ήλθαν από μακριά, τους έδωσαν να φάνε, να ζεσταθούν, να προστατευθούν. Όλοι τους, με επικεφαλής τη δήμαρχο του νησιού, Κέλυ Καλλίνικου.
Δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει την τεράστια συμβολή της αγροτικής γιατρού της Γαύδου, Παρασκευής Νικολιδάκη. Πέρα από όλα τα άλλα, πέρα από την ιατρική φροντίδα σ' όλους τους μετανάστες, η γιατρός έσωσε από το θάνατο έναν 13χρονο από την ομάδα των μεταναστών, που έπαθε ανακοπή! Εκείνη την ανέταξε, τον επανέφερε στη ζωή! Την πληροφορία αυτή δίνει στο candianews.gr ο γιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, πρώην δήμαρχος Σφακίων, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει το περιστατικό της ανακοπής και της σωτηρίας του μικρού παιδιού.
"Η Παρασκευή είναι η γιατρός που ανέταξε τον 13χρονο από την ανακοπή και δε σταμάτησε στιγμή να παρέχει τις υπηρεσίες της και μετά την αναχώρηση των γιατρών και της νοσηλεύτριας που ήρθαν από τα Σφακιά", έγραψε στο facebook ο κ. Πολάκης. (Διαβάστε εδώ για το περιστατικό της σωτηρίας του 13χρονου, με τις αρχικές "μισές" πληροφορίες να παραλείπουν το όνομα της αγροτικής γιατρού).

________________
http://left.gr/news/i-anthropia-ton-katoikon-tis-gaydoy-kai-i-mahi-tis-giatroy-poy-esose-ton-13hrono-metanasti-apo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου